tirsdag 18. oktober 2016

Chardonnay

Denne Languedoc-vinen dufter banangodteri, noe som vel skyldes gjærstammen som har vært mest aktiv her. Den er rund og grei, men uten å sette noe varig inntrykk. Det er ingen pol som har den inne. 

Duplessis har i forna dar produsert både meget god og meget dårlig vin. Det var vel ikke alltid at arbeidet i kjelleren var helt på stell, selv om jobben i vinmarken ble skjøttet etter de beste rutiner. Nå har neste generasjon tatt over, og en mer vitenskaplig tilnærming har gitt betydelig større stabilitet i det ferdige produktet. Her dufter det sitrus og kalk - noe som er helt etter læreboken - men også dadler, som ikke står som kjennetegn for Chablis. Det gjør ikke vinen noe dårligere. I munnen fremstår den som lekker og elegant, og følelsen rekker helt ut i ettersmaken. Dette er en flott vin som drikker godt nå. Åtte pol, inklusive to i Bergen, har den i sine hyller. Dette er et meget godt kjøp.  

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...